TM-sängar

check 30 dagars öppet köp på madrasser    check 15 års garanti på TMs madrasser
check Prisgaranti                                       check Leveranstid: 3-10 arbetsdagar
check Fri frakt i hela Sverige                      check Svensktillverkade

Frågor och svar om Outlast

Hur fungerar Outlast®?

Outlast®material balanserar din temperatur med hjälp av de patenterade mikrokapslarna som absorberar och lagrar överskottsvärmen och frigör värmen när du behöver den. Mer info här: Outlast teknologi.


Kommer Outlast® gör mig varmare?

Outlast® materialet balanserar din temperatur genom att absorbera värme för att minska överhettning och svett. Materialet återger sedan värme när man blir kallare vilket resulterar i att man fryser mindre och får bättre komfort. Inte för kallt eller för varmt, precis lagom.


Var är Outlast® placerad i TMs produkter?

Outlast® finns i innertyget på samtliga produkter och består av ett stretchtyg som formar sig efter kroppen, medan yttertyget på TMs produkter är av bomull vilket ger en mjuk och skön yta mot huden.


Hur vet jag att Outlast® teknologi fungerar med TMs produkter?

Alla produkter med Outlast® teknologin  genomgår omfattande tester och certifieras för att säkerställa att fördelarna med tekniken förs vidare till konsumenterna.
Mer information under fungerar Outlast teknologin?


Hur skiljer sig Outlast® från andra temperatur-reglerings material?

Outlast®teknologin är den enda som är erkänd av NASA som ”Certified Space Technology” och har bevisad temperaturreglerande effekt. Många produkter på marknaden säger sig ha temperaturreglerande egenskaper, men i huvudsak reglerar de genom fukthantering, inte aktiv reglering av kroppsvärmen.


Var Outlast® materialet verkligen i rymden?

Ja. Outlast®tekniken utvecklades ursprungligen för NASA för användning i rymddräkterna, för att ge astronauterna optimal arbetstemperatur. Under 2005 blev Outlast®-tekniken införd i ”Space Technology Hall of Fame” för framgången att omvandla tekniken som utvecklats för utforskning av rymden till att förbättra kvaliteten för personer här på jorden.


Fungerar Outlast® teknologin?

Ja!. American Society for Testing har fastställt ett standard provningsförfarande (ASTM D7024) för att mäta effekterna av ändrad temperatur och ett tygs förmåga att ta emot, lagra och frigöra energi. ASTM International grundades 1898 och är en av de största utvecklingsorganisationer i världen. Mer information finns på www.astm.com.
Flertalet tester har bevisat att Outlast® fungerar. I ett test fick deltagare en Outlast®madrass och ett täcke, utan en förklaring av den teknologi de fått. 84% av personerna uppgav att de sov bättre, 71% vaknade inte lika ofta, 72% var "mer förenliga med sin partner" och 67% hade färre nattliga svettningar.


Hur mäts Outlast®effekt?

Outlast®effekt på en produkt mätts i ACR (Adaptive Comfort Rating ®) vilket är Outlasts® förmåga att ta emot, lagra och frigöra värme när den är i kontakt med huden. ACR återspeglar densitet, typ och totalt mängd av mikrokapslar som finns tillgängligt för att lagra och frigöra värme. Produkter med högre ACR har en större förmåga att hålla dig bekväm, samtidigt som traditionella produkter utan Outlast®-teknik har en rating nära noll eftersom de normalt inte har någon termisk regleringskapacitet. Outlast®tyget finns i olika kvaliteter från 200 - 5.000 ACR. TMs madrasser och kuddar har Outlast® mest exklusiva strechtyg med 5.000 ACR.


Är Outlast® säkert och bra miljöval?

Outlast® är testat enligt Öko-Tex Standard 100 vilket garanterar att tyget är helt fritt från hälsoskadliga ämnen. Sedan 1992 har Öko-Tex Standard 100 blivit ett internationellt mått för trygghet genom hela textilkedjan.

Våra produkter

Sängar

Madrasser

Kuddar

Täcken

Övriga produkter


footer-trygg-ehandel-logo1           SDh logo neg small3           


TM-Sängar är certifierad av Trygg e-handel och medlem i Svensk distanshandel, det betyder att du kan känna dig trygg & säker när du handlar av oss nu och i framtiden!

 Trygg-Ehandel certifierad sedan 2009!


priccrunner11

Kunderna ger TM-Sängar total betyget 4,8 / 5 möjliga.
Recensioner


facebook1
Facebook5

Gilla oss på F
acebook så får du fina erbjudanden och dessutom chansen att vinna presentkort.


Kundjänst & Butik

Telefon: 0493-10044

Adress: Hagagatan 50, 59430 Gamleby.
E-post: info@tm-sangar.se

Vi har öppet:

Måndag–Fredag:   10.00–14.00